Lososový steak s chřestem a holandskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo bylinkové
  • 500 g Losos - filety
  • 500 g Chřest zelený
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový
  • 3 dl Holandská omáčka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 862 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 402.4 mg
  • Draslík 486.6 mg
  • Vláknina 2595.3 mg
  • Vitamín A 2595.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety lososa očistíme a rozdělíme na porce. Zapékací mísu potřeme olejem, vložíme do ní lososa a 50 g bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 12-15 minut.

  • 2

    Mezitím očistíme chřest a jeho spodní části odkrojíme. Vodu osolíme, ochutíme zbylým máslem a z citronu vymačkanou šťávou a chřest v ní vaříme na mírném ohni cca 3 minuty. Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přidáme pečeného lososa, přelijeme teplou holandskou omáčkou, posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu