Lososový steak s chřestem a holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 862 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 79 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 402.4 mg
- Draslík 486.6 mg
- Vláknina 2595.3 mg
- Vitamín A 2595.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety lososa očistíme a rozdělíme na porce. Zapékací mísu potřeme olejem, vložíme do ní lososa a 50 g bylinkového másla a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 12-15 minut.
-
2
Mezitím očistíme chřest a jeho spodní části odkrojíme. Vodu osolíme, ochutíme zbylým máslem a z citronu vymačkanou šťávou a chřest v ní vaříme na mírném ohni cca 3 minuty. Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přidáme pečeného lososa, přelijeme teplou holandskou omáčkou, posypeme nasekanou pažitkou a ihned podáváme.