Smažený rejnok s kaparovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Rejnok křídlo
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 62.7 mg
  • Draslík 4.4 mg
  • Vláknina 112.5 mg
  • Vitamín A 112.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Každý filet rejnoka rozkrojíme na tři stejné kousky, osolíme a opepříme dle chuti, z obou stran obalíme v mouce, přebytečnou oklepeme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej a polovinu másla. Rybu na něm smažíme přibližně 5 minut po každé straně do zlatova. Vyjmeme a uchováme teplé.

  • 3

    V pánvi zahřejeme zbyek másla do hněda. Poté za stálého míchání přiléváme ocet a přivedeme k varu. Vmícháme okapané kapary, nahrubo nasekanou petrželku, prohřejeme.

  • 4

    Maso rozdělíme na talíře, přelijeme kaparovým máslem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu