Šumavské jehněčí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Sardelová pasta
  • 5 g Sůl
  • 50 g Strouhanka
  • 600 g Jehněčí plec
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 5 dkg Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 594 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 735 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 236.7 mg
  • Draslík 462.5 mg
  • Vláknina 600 mg
  • Vitamín A 600 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Očištěné maso v ní povaříme 12-15 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Po vychladnutí maso nakrájíme na porce, které potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Zvolna smažíme na pánvi na oleji dozlatova.

Komentáře k receptu