Kynuté placičky s citronovou kůrou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Marmeláda jahodová
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 30 g Cukr vanilka
  • 150 g Cukr moučkový
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 147.3 mg
  • Draslík 171.5 mg
  • Vláknina 4812.5 mg
  • Vitamín A 4812.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z droždí, cukru krupice a teplého mléka necháme vzejít kvásek. Citrony dobře omyjeme a nastrouháme z nich kůru. V míse utřeme žloutky s moučkovým cukrem, přidáme mouku a kvásek a hněteme. Postupně vmícháme rozpuštěné máslo a citronovou kůru a vypracujeme nelepivé těsto. Nakonec jemně vmícháme vyšlehaný sníh z bílků a těsto necháme půl hodiny kynout. Na rozpáleném na lívanečníku (případně normální pánvi) upečeme slabší placičky z obou stran dozlatova a ještě teplé je pak slepujeme (vždy dvě placičky k sobě) marmeládou, poté je posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu