Steak s béarnskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 869 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 62 g
- Sodík 1218 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 532.2 mg
- Draslík 952.8 mg
- Vláknina 1614.5 mg
- Vitamín A 1614.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánev nalijeme 4 polévkové lžíce estragonového octa, přidáme nadrobno nasekanou šalotku a 1 lžíci nasekaného estragonu. Povaříme, až zůstane asi třetina tekutiny. Necháme zchladnout. Do misky postavené v hrnci s vroucí vodou dáme 2 žloutky, přilijeme ochucený ocet a směs šleháme, až zhoustne a pění.
-
2
Rozpustíme 100 g másla a postupně je do omáčky přiléváme, stále šleháme, až omáčka zhoustne. Dochutíme pepřem a solí.
-
3
Svíčkovou příčně rozpůlíme. Poloviny osolíme, z jedné strany potřeme rozehřátým máslem a opepříme.
-
4
Porce položíme omaštěnou stranou vzhůru 7 cm pod horký gril a 2 minuty je dohněda grilujeme. Potom je obrátíme, potřeme máslem, opepříme a dohněda grilujeme 2 minuty z druhé strany.
-
5
Snížíme teplotu a grilujeme ještě 4-5 minut, mezitím jednou obrátíme a stále potíráme máslem. Hotové zakryjeme a necháme 5 minut stát. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s béarnskou omáčkou.