Éclairs s čokoládovou polevou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 125 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 163.5 mg
  • Vláknina 2750 mg
  • Vitamín A 2750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme odpalované těsto. Zapracujeme 1 vejce. Necháme vychladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu předehřejeme na 225 °C.

  • 2

    Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech stříkáme asi 4 cm dlouhé pásky.

  • 3

    Pečeme cca 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme 20 minut. Vyjmeme, pečivo necháme vychladnout a potom ho potřeme polevou.

Komentáře k receptu

  • Kočka01
  • 15.12.2017 07:27:31

vypadá to jako č....

Odpovědět
  • bruschetta
  • 15.01.2017 15:55:36

Jen dodám pro začátečníky, že nejdříve uvedeme k varu vodu, sůl a máslo a pak vsypeme najednou všechnu mouku a promícháváme, až je z těsta hrouda. Pak už postupujeme dle receptu.

Odpovědět
  • bruschetta
  • 15.01.2017 15:31:41

Příjemný zákusek se svátečním vzhledem. Plnila jsem ušlehanou smetanou. Hodnotím velmi kladně, recept perfektně sedí, jen čokoládové polevy jsem spotřebovala trochu méně.

Odpovědět