Hlíva ústřičná s česnekovým máslem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 750 g Hlíva ústřičná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 7 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 30.1 mg
  • Vláknina 288.3 mg
  • Vitamín A 288.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme, krátce opláchneme a osušíme. (Větší houby rozkrájíme na plátky). Potřeme je citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Rozehřejeme máslo, ale nazahříváme ho dlouho, přidáme oloupaný, nahrubo nasekaný česnek utřený se solí a promícháme. Směsí potřeme houby, vložíme je na gril a zvolna opečeme.

Komentáře k receptu

  • bruschetta
  • 07.01.2017 15:11:24

Velmi dobré ochucení hlívy, česnekové máslo jí prospělo a výsledek bych chutný a křupavý. Děkuji za recept, určitě ještě zopakuju.

Odpovědět