Dušené kysané zelí s fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 4 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 4.2 mg
- Draslík 871.2 mg
- Vláknina 20225 mg
- Vitamín A 20225 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a zpěníme ji.
-
2
Potom vložíme překrájené kysané zelí, promícháme, přilijeme víno a vývar. Sušené fíky pokrájíme nadrobno a vmícháme do zelí, vše podusíme na mírném ohni asi 20 minut.
-
3
Zelí podáváme jako přílohu k pečeným masům.