Celer dušený na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 400.8 mg
  • Vláknina 4995.8 mg
  • Vitamín A 4995.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer nastrouháme na hrubší nudličky a za stálého míchání smažíme na másle 10 minut. Poté přikryjeme pokličkou a dusíme.

  • 2

    Před koncem dušení celer osolíme, opepříme, přidáme hořčici, jemně nasekanou pažitku a citronovou šťávu.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře k receptu