Dušené kuře v jogurtové marinádě
Suroviny
- 400 ml Jogurt bílý
- 100 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 2 ks Chilli paprička
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 6 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej kokosový
- 1 polévková lžíce Olej kokosový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1131 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 81 g
- Sodík 549 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 333.1 mg
- Draslík 1135 mg
- Vláknina 2204.4 mg
- Vitamín A 2204.4 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu: omyté chilli paričky zbavíme stonků, pokrájíme je a v hmoždíři je rozdrtíme. Pak je dáme do větší mísy. Přidáme k nim utřené stroužky česneku se solí, sladkou papriku, mletý zázvor, mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek. Směs promícháme s olivovým olejem.
-
2
Omyté kuře naporcujeme, vykostíme a z porcí stáhneme kůži. Maso propícháme vidličkou a celé potřeme kořenící marinádou. Maso vložíme do mísy, kde jsme si připravili marinádu. Vše přelijeme bílým jogurtem a důkladně jogurt zamícháme mezi maso. Marinované kuře odložíme do lednice, nejlépe přes noc.
-
3
Druhý den v kastrólu zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Položíme na ni porce kuřecího masa i s marinádou, přilijeme 100ml kokosového mléka, promícháme a pod pokličkou maso pomalu dusíme doměkka, minimálně 35-40 minut. Během dušení občas vše promícháme.
-
4
Měkké kuře i s omáčkou podle chuti dosolíme.