Krevetová korma
Suroviny
- 200 g Rýže Basmati
- 200 g Hrášek
- 200 g Řecký jogurt
- 50 g Mandle
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Skořice celá
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce pasta korma
- 3 polévková lžíce Koriandr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 15 g
- Sodík 680 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 463.4 mg
- Vláknina 23402.5 mg
- Vitamín A 23402.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži vaříme v jiném hrnci podle instrukcí na obalu.
-
2
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na jemno. Smažíme ji doměkka asi 10 minut. Přidáme korma pastu a skořici a smažíme ještě tři minuty. Přidáme vývar a vaříme další 3 minuty.
-
3
Poté přidáme hrášek a krevety (malé, můžou být zmražené), řecký jogurt, mandle (vcelku), sůl a pepř.
-
4
Vytáhneme skořici a omáčku zalijeme vařenou rýži. Podáváme posypané nasekaným koriandrem.