Sýrové rolky s bylinkami
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Kopr čerstvý
- 200 g Sýr Feta
- 275 g Listové těsto
- 50 g Máta
- 300 g Bílý jogurt
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Paprika žlutá
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- 1 polévková lžíce Šlehačka
- 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 27 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 298.8 mg
- Vláknina 4051.3 mg
- Vitamín A 4051.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opereme kopr a petrželku, osušíme je, rozkrájíme nadrobno. Podrtíme piniové oříšky, sýr rozmělníme vidličkou, smícháme se smetanou, špetkou pepře a připravenými bylinkami i oříšky.
-
2
Listové těsto rozválíme na velmi tenký plát, ze kterého nařežeme obdélníky 20 x 25 cm. Okraje obdélníků potřeme studenou vodou. Na každý obdélník k jedné straně položíme osminu sýrové směsi a pevně, úhledně srolujeme.
-
3
Troubu rozehřejeme na 200°C (plyn na stupeň 6). Rolky položíme na plech pomazaný olejem a pečeme 20 minut do zlatohněda.
-
4
Lístečky máty a 2 stroužky oloupaného česneku posekáme na jemno, vmícháme do jogurtu, osolíme, opepříme a posypeme mletou sladkou paprikou.
-
5
Upečené rolky podáváme horké s jogurtovou omáčkou.