Bulharská fazolová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Petržel - nať
  • 4 g Bobkový list
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 200 g Vepřová kýta
  • 200 g Vepřová kýta uzená
  • 250 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Pepř červený celý
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel
  • 3 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 3 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 48.4 mg
  • Draslík 454.1 mg
  • Vláknina 7159.7 mg
  • Vitamín A 7159.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané a proprané bílé fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou a necháme je celou noc namáčet. Následně je uvaříme v té samé vodě do měkka. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé kousky a povaříme je v jiném hrnci se dvěma špetkami osolené vody.

  • 2

    K napůl vařenému masu přidáme očištěnou na kousky pokrájenou zeleninu a vše povaříme do měkka. Vložíme pepř, bobkový list, přidáme nakrájené uzené.

  • 3

    Před dovařením polévku dochutíme vegetou, špetkou soli, přidáme rajčatový protlak a kečup. Vmícháme scezené měkké fazole, promícháme, přivedeme k varu.

  • 4

    Jogurt smícháme s moukou, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme z ohně.

  • 5

    Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme. Podle porci rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.

Komentáře k receptu