Bulharská fazolová polévka
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Petržel - nať
- 4 g Bobkový list
- 200 g Hovězí maso přední
- 200 g Vepřová kýta
- 200 g Vepřová kýta uzená
- 250 g Fazole bílé
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Pepř červený celý
- 0.5 ks Celer bulvový
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel
- 3 špetka Sůl
- 3 l Voda pitná
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Kečup ostrý
- 3 polévková lžíce Rajčatový protlak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 13 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 48.4 mg
- Draslík 454.1 mg
- Vláknina 7159.7 mg
- Vitamín A 7159.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané a proprané bílé fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou a necháme je celou noc namáčet. Následně je uvaříme v té samé vodě do měkka. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé kousky a povaříme je v jiném hrnci se dvěma špetkami osolené vody.
-
2
K napůl vařenému masu přidáme očištěnou na kousky pokrájenou zeleninu a vše povaříme do měkka. Vložíme pepř, bobkový list, přidáme nakrájené uzené.
-
3
Před dovařením polévku dochutíme vegetou, špetkou soli, přidáme rajčatový protlak a kečup. Vmícháme scezené měkké fazole, promícháme, přivedeme k varu.
-
4
Jogurt smícháme s moukou, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme z ohně.
-
5
Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme. Podle porci rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.