Muffiny s černými olivami a ovčím sýrem
Suroviny
- 60 g Anglická slanina
- 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mouka polohrubá
- 70 g Olivy černé
- 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 3 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 0.8 dl Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 0.08 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 48 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 89.1 mg
- Vláknina 4950.3 mg
- Vitamín A 4950.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Černé vypeckované olivy pokrájíme nadrobno. 150 g ovčího sýra a anglické slaniny rozkrájíme na malé kostičky. Rozmarýn omyjeme, vodu setřepeme a drobně pokrájíme.
-
2
Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. V pánvi orestujeme slaninu do zlatova, přidáme rozmarýn a promícháme. Do mísy prosijeme hladkou i polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme ovčí sýr, čerstvě pomletý pepř, bílý smetanový jogurt, vejce a směs dobře promícháme. Poté přidáme orestovanou slaninu i olivový olej. Důkladně vše promícháme, když se spojí dohromady, naplníme formičky těstem do dvou třetin. 60 g ovčího sýra rozdrobíme a muffiny posypeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 - 30 minut (do zlatova). Upečené muffiny necháme 3 - 4 minuty vychladnout, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků a podáváme teplé nebo studené.