Mumbaiský kuřecí pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 842 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 51 g
- Sodík 850 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 211.9 mg
- Draslík 763.7 mg
- Vláknina 11717.5 mg
- Vitamín A 11717.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo a opečeme na něm vykoštěná, na nudličky nakrájená kuřecí stehna a cibuli (zhruba 3 minuty). Do masa s cibulí vmícháme kurkumu, skořici, rýži, sůl a pepř a za stálého míchání na středním ohni mírně osmahneme (zhruba 3 minuty).
-
2
Směs podlijeme kuřecím vývarem, přidáme bílý jogurt, rozinky a důkladně promícháme. Hrnec přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání zvolna dusíme přibližně 10 minut, až rýže dostatečně změkne a vstřebá do sebe všechnu tekutinu. Podle potřeby můžeme přidat více kuřecího vývaru.
-
3
Do pokrmu vmícháme nakrájené rajče a čerstvý koriandr nebo petrželku. Hotový pilaf rozdělíme do nahřátých misek nebo talířů, posypeme praženým kokosem, ozdobíme snítkou čerstvého koriandru a podáváme. Čerstvý koriandr dodává tomuto pokrmu orientální ráz.