Mumbaiský kuřecí pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kurkuma
  • 5 g Skořice mletá
  • 900 g Kuřecí stehna
  • 250 g Rýže Basmati
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 211.9 mg
  • Draslík 763.7 mg
  • Vláknina 11717.5 mg
  • Vitamín A 11717.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci se silným dnem rozehřejeme máslo a opečeme na něm vykoštěná, na nudličky nakrájená kuřecí stehna a cibuli (zhruba 3 minuty). Do masa s cibulí vmícháme kurkumu, skořici, rýži, sůl a pepř a za stálého míchání na středním ohni mírně osmahneme (zhruba 3 minuty).

  • 2

    Směs podlijeme kuřecím vývarem, přidáme bílý jogurt, rozinky a důkladně promícháme. Hrnec přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání zvolna dusíme přibližně 10 minut, až rýže dostatečně změkne a vstřebá do sebe všechnu tekutinu. Podle potřeby můžeme přidat více kuřecího vývaru.

  • 3

    Do pokrmu vmícháme nakrájené rajče a čerstvý koriandr nebo petrželku. Hotový pilaf rozdělíme do nahřátých misek nebo talířů, posypeme praženým kokosem, ozdobíme snítkou čerstvého koriandru a podáváme. Čerstvý koriandr dodává tomuto pokrmu orientální ráz.

Komentáře k receptu