Smažená červená řepa s oříškovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 54.6 mg
- Draslík 413.9 mg
- Vláknina 9519 mg
- Vitamín A 9519 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na dip opražíme na suché pánvi lískové ořechy, které nahrubo nasekáme. Smícháme s jogurtem. Dip dochutíme solí, pepřem, pomerančovou kůrou, citronovou šťávou a medem.
-
2
Uvařenou řepu nakrájíme na silné plátky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a trochou vody. Plátky zeleniny namočíme ve vejci a potom obalíme vločkami.
-
3
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Obalené plátky červené řepy osmažíme po obou stranách dozlatova. Odložíme na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku.