Mleté řízky v jogurtu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso mleté
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 5 dl Jogurt bílý
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 7 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 165.5 mg
  • Draslík 728.9 mg
  • Vláknina 2305 mg
  • Vitamín A 2305 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí a vepřové maso dáme do mísy, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl a housku, kterou jsme si namočili do mléka.

  • 2

    Vše důkladně promícháme a připravíme si z masa karbanátky, které obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany dozlatova.

  • 3

    Karbanátky vyndáme a do výpeku vmícháme zbylou mouku, jogurt, drobně posekanou petrželku, pepř a dosolíme podle chuti.

  • 4

    Pořádně promícháme, karbanátky vložíme do vzniklé omáčky a vše krátce provaříme při mírné teplotě 10 minut.

Komentáře k receptu