Mleté řízky v jogurtu
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
- 250 g Vepřové maso mleté
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 5 dl Jogurt bílý
- 1 dl Olej rostlinný
- 1 dl Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Sůl
- 7 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 48 g
- Sodík 647 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 165.5 mg
- Draslík 728.9 mg
- Vláknina 2305 mg
- Vitamín A 2305 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté hovězí a vepřové maso dáme do mísy, přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl a housku, kterou jsme si namočili do mléka.
-
2
Vše důkladně promícháme a připravíme si z masa karbanátky, které obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme z každé strany dozlatova.
-
3
Karbanátky vyndáme a do výpeku vmícháme zbylou mouku, jogurt, drobně posekanou petrželku, pepř a dosolíme podle chuti.
-
4
Pořádně promícháme, karbanátky vložíme do vzniklé omáčky a vše krátce provaříme při mírné teplotě 10 minut.