Dýňový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 225 g Dýně sterilovaná
  • 375 g Mouka polohrubá
  • 125 g Jogurt bílý
  • 175 g Ořechy vlašské
  • 350 g Cukr třtinový
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 125 g Piškoty dětské kulaté
  • 450 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Koření Orientální
  • 1 polévková lžíce Piškoty dětské kulaté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1213 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 208.4 mg
  • Draslík 316.3 mg
  • Vláknina 8548.1 mg
  • Vitamín A 8548.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme drobenku: nasekané ořechy smícháme s piškotovými drobečky, cukrem a máslem. Do čtyř forem na dort napěchujeme drobenku.

  • 2

    Máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme dýňový kompot nebo vařenou dýňi, mouku, jogurt, míchané koření, vejce a vše promísíme, až je těsto husté.

  • 3

    Čtyři dortové formy dáme na dva rošty v troubě, tak aby měly nad sebou trochu místa. Na drobenku rozetřeme stejnoměrně těsto a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Po 10 minutách přehodíme rošty.

  • 4

    Hotové placky necháme trochu vychladnout, potom je vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

  • 5

    Jeden upečený plát dáme na plochý tác, ořechovou stranou nahoru, na něj dáme čtvrtinu šlehačky a rozetřeme. Pokračujeme dalšími vrstvami a skončíme plátem těsta drobenkou dolů.

  • 6

    Povrch dortu ozdobíme kopečky šlehačky a posypeme drobečky piškotů. Dort dáme do lednice.

Komentáře k receptu