Kapusta s mrkví a se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapusta hlávková
  • 300 g Mrkev kořen
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 200 g Šunka dušená
  • 300 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 15 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka rýžová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 192 g
  • Sodík 1528 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 163.7 mg
  • Draslík 3049.1 mg
  • Vláknina 93285 mg
  • Vitamín A 93285 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 274.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu omyjeme pod tekoucí vodou, rozebereme na listy a nakrájíme na proužky. Oškrábanou mrkev nakrájíme na plátky. Česnek s cibulí oloupeme. Do vajíčka na přípravu čaje vložíme 15 kuliček pepře, kmín a 1 stroužek česneku. Šunku rozkrájíme na 1 cm široké proužky.

  • 2

    Uvedeme k varu 1,5 l vody, vložíme kostky vývaru, kapustu, mrkev, cibuli a vajíčko s kořením. Přiklopíme a vaříme tak, aby zelenina zůstala křupavá. Poté vyjmeme cibuli i s vajíčkem. Vodu slijeme a zeleninu necháme okapat. Zeleninu vložíme do vymaštěného pekáče, posypeme nakrájenou šunkou a zalijeme jogurtovou zálivkou.

  • 3

    Pečeme 0,5 hodiny v předehřáté troubě na 200°C a servírujeme teplé.

  • 4

    Příprava zálivky:

  • 5

    Mouku rozmícháme v jogurtu, přidáme syrová vejce a nastrouhaný parmezán. Dle potřeby osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu