Kapusta s mrkví a se šunkou
Suroviny
- 800 g Kapusta hlávková
- 300 g Mrkev kořen
- 30 g Sýr Parmezán
- 200 g Šunka dušená
- 300 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 15 ks Pepř černý celý
- 2 ks Bujón hovězí
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka rýžová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 192 g
- Sodík 1528 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 126 g
- Cholesterol 163.7 mg
- Draslík 3049.1 mg
- Vláknina 93285 mg
- Vitamín A 93285 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 274.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu omyjeme pod tekoucí vodou, rozebereme na listy a nakrájíme na proužky. Oškrábanou mrkev nakrájíme na plátky. Česnek s cibulí oloupeme. Do vajíčka na přípravu čaje vložíme 15 kuliček pepře, kmín a 1 stroužek česneku. Šunku rozkrájíme na 1 cm široké proužky.
-
2
Uvedeme k varu 1,5 l vody, vložíme kostky vývaru, kapustu, mrkev, cibuli a vajíčko s kořením. Přiklopíme a vaříme tak, aby zelenina zůstala křupavá. Poté vyjmeme cibuli i s vajíčkem. Vodu slijeme a zeleninu necháme okapat. Zeleninu vložíme do vymaštěného pekáče, posypeme nakrájenou šunkou a zalijeme jogurtovou zálivkou.
-
3
Pečeme 0,5 hodiny v předehřáté troubě na 200°C a servírujeme teplé.
-
4
Příprava zálivky:
-
5
Mouku rozmícháme v jogurtu, přidáme syrová vejce a nastrouhaný parmezán. Dle potřeby osolíme a opepříme.