Uzené maso s křenovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1190 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 102.1 mg
- Draslík 566.4 mg
- Vláknina 22471 mg
- Vitamín A 22471 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, vložíme do vařící vody, přidáme cibuli, pepř a vaříme v tlakovém hrnci doměkka.
-
2
Na rozpáleném oleji osmahneme mouku, postupně zředíme vývarem a dobře povaříme na hustší omáčku.
-
3
Vmícháme smetanu, nastrouhaný křen, sůl a necháme přejít varem.
-
4
Omáčku dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou, podáváme s houskovým knedlíkem.