Ovocná valašská chamula

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 60 g Pšeničná krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Tvaroh jemný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 321 mg
  • Vláknina 12840 mg
  • Vitamín A 12840 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky a s malým množstvím vody rozvaříme. Přisladíme, osolíme, dolijeme mlékem rozmíchaným s krupicí a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

  • 2

    Kaši nalijeme na talíře, omastíme máslem, posypeme strouhaným tvarohem a pocukrujeme.

  • 3

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu