Ovocná valašská chamula
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 23 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 321 mg
- Vláknina 12840 mg
- Vitamín A 12840 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky a s malým množstvím vody rozvaříme. Přisladíme, osolíme, dolijeme mlékem rozmíchaným s krupicí a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
-
2
Kaši nalijeme na talíře, omastíme máslem, posypeme strouhaným tvarohem a pocukrujeme.
-
3
Podáváme s chlebem.