Císařský řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Telecí kýta
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 103 mg
  • Draslík 1426.5 mg
  • Vláknina 23996.5 mg
  • Vitamín A 23996.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme.

  • 2

    Řízky obalíme v hladké mouce a po obou stranách zprudka opečeme na másle. Podlijeme vývarem z kostí, přidáme koření a dusíme.

  • 3

    Hotovou šťávu přecedíme, přilijeme rozšlehanou kyselou smetanu a nakonec ochutíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu