Bramboračka francouzská rychlá

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 732 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 210.1 mg
  • Draslík 429.6 mg
  • Vláknina 3101.9 mg
  • Vitamín A 3101.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu a dáme do něj oloupané a nastrouhané brambory. Vaříme zvolna asi 10 minut.

  • 2

    Do hotové polévky vmícháme smetanu s rozšlehaným žloutkem, nevaříme, jen prohřejeme.

  • 3

    Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a před podáváním posypeme petrželkou nebo pažitkou.

Komentáře k receptu