Lahůdkové brambory s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 27 g
- Sodík 802 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 67.6 mg
- Draslík 831.7 mg
- Vláknina 14783.8 mg
- Vitamín A 14783.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory, rozkrájíme podélně na půlky a na vypouklé straně uděláme několik hlubokých zářezů.
-
2
Vymažeme tukem pekáč a dno poklademe bramborami tak, aby byly zářezy nahoru. Osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme 20 minut.
-
3
Připravíme další suroviny. Rozpůlíme a jadřinců zbavíme hrušky. Rozkrájíme na silné plátky podélně.Na nudličky nakrájíme slaninu. Hermelín a nivu na tenké plátky. Vlašské ořechy vyloupeme a rozpůlíme.
-
4
Na mírně upečené brambory narovnáme plátky hrušek, rozdělíme na ně slaninu, sýry a půlky jader vlašských ořechů.
-
5
20 minut zapékáme.
-
6
Hotový pokrm ozdobíme brusinkovým kompotem.