Krém s překvapením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 196.5 mg
  • Draslík 59.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, vejce, dvě třetiny cukru a vanilkový cukr šleháme na kraji plotny dohusta.

  • 2

    Ze zbylého cukru připravíme karamel, nalijeme jej do zapékacích mističek a zalijeme zhoustlým krémem. Misky narovnáme do vodní lázně a v mírné troubě asi 30 minut vaříme. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  • 3

    Při podávání krém vyklopíme na talířky, rum zahřejeme na pánvičce, mírně nakloníme, aby chytly lihové páry a hořící rum nalijeme okolo krému.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu