Kuřecí maso po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 100 g Citrony
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 100 g Tuk
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sůl
  • 20 g Kari koření
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Jablka
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1296 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 105.5 mg
  • Draslík 491 mg
  • Vláknina 4804 mg
  • Vitamín A 4804 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na malé, tenčí plátky.

  • 2

    Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, osmahneme, přidáme máslo a kari koření a dobře promícháme. Mírně zaprášíme prosátou moukou, znovu krátce osmahneme, zalijeme smetanou a podusíme.

  • 3

    Nakonec přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, vše mírně osolíme, podusíme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu