Brynzová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 5 g
- Sodík 783 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 4.6 mg
- Draslík 5.6 mg
- Vláknina 56.3 mg
- Vitamín A 56.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brynzu dobře rozmícháme nebo rozšleháme s mlékem.
-
2
Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě. Odvar z nudlí scedíme do připravené brynzy a za stálého prošlehávání metlou uvedeme do varu a krátce povaříme.
-
3
Do polévky přidáme uvařené nudle a máslo, dochutíme solí.
-
4
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.