Polévka s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Ředkvička
  • 1 ks Ředkev bílá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1269 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 580.1 mg
  • Vláknina 7578.2 mg
  • Vitamín A 7578.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkvičky i bílou ředkev omyjeme. Bílou oloupeme a nakrájíme na kousky, z červených uchováme několik lístků na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky, ředkvičky nasekáme na drobné nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo a necháme zpěnit za stálého míchání cibuli. Zaprášíme moukou a dožluta ji osmažíme. Poté cibulovou jíšku postupně zalijeme vývarem.

  • 3

    Přidáme bílou ředkev, ochutíme solí a přivedeme k varu. Na mírném ohni 15-20min provaříme. Listy přidáme na závěr, aby zůstaly zelené.

  • 4

    Hotovou polévku rozmixujeme a ochutíme muškátovým oříškem.

  • 5

    Rozdělíme do misek, ozdobíme zakysanou smetanou, nudličkami ředkviček a ředkvičkovými lístky.

Komentáře k receptu