Polévka s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1269 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 23.5 mg
- Draslík 580.1 mg
- Vláknina 7578.2 mg
- Vitamín A 7578.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ředkvičky i bílou ředkev omyjeme. Bílou oloupeme a nakrájíme na kousky, z červených uchováme několik lístků na ozdobu, zbytek nakrájíme na malé kousky, ředkvičky nasekáme na drobné nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo a necháme zpěnit za stálého míchání cibuli. Zaprášíme moukou a dožluta ji osmažíme. Poté cibulovou jíšku postupně zalijeme vývarem.
-
3
Přidáme bílou ředkev, ochutíme solí a přivedeme k varu. Na mírném ohni 15-20min provaříme. Listy přidáme na závěr, aby zůstaly zelené.
-
4
Hotovou polévku rozmixujeme a ochutíme muškátovým oříškem.
-
5
Rozdělíme do misek, ozdobíme zakysanou smetanou, nudličkami ředkviček a ředkvičkovými lístky.