Rigatoni se sýrem mascarpone, rajčaty a bazalkou
Suroviny
- 55 g Máslo čerstvé
- 510 g Rajčata
- 400 g Těstoviny Rigatoni
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 5 polévková lžíce Mascarpone
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 27 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 59 mg
- Draslík 327.7 mg
- Vláknina 9128.6 mg
- Vitamín A 9128.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme rajčata a zalijeme vroucí vodou. Po 30 vteřinách vyndáme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme.
-
2
Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme česnek a necháme změknout. Přidáme rajčata a smažíme do změknutí za občasného míchání.
-
3
Přidáme rajčatový protlak, 2 minuty vaříme a přidáme sýr mascarpone. Přivedeme omáčku k varu, osolíme a ochutíme kořením.
-
4
Přelijeme omáčku do mísy, nasypeme bazalku a udržujeme teplou.
-
5
Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny a slijeme.
-
6
Vložíme do mísy s omáčkou a promícháme.
-
7
Přimícháme trochu parmazánu, část parmazánu podáváme zvlášť.