Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 30 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 80.3 mg
- Draslík 710.2 mg
- Vláknina 5021 mg
- Vitamín A 5021 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 200 stupňů předehřejeme troubu.
-
2
Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou.
-
3
Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
-
4
Nasekáme.
-
5
Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme.
-
6
Máslem vymažeme zapékací misku.
-
7
V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
-
8
Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi.
-
9
Končíme špenátovou vrstvou.
-
10
Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova.