Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 450 g Špenát listový čerstvý
  • 175 g Těstoviny Lasagne
  • 40 g Sýr Fontina
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 80.3 mg
  • Draslík 710.2 mg
  • Vláknina 5021 mg
  • Vitamín A 5021 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 200 stupňů předehřejeme troubu.

  • 2

    Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou.

  • 3

    Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu.

  • 4

    Nasekáme.

  • 5

    Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme.

  • 6

    Máslem vymažeme zapékací misku.

  • 7

    V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.

  • 8

    Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi.

  • 9

    Končíme špenátovou vrstvou.

  • 10

    Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu