Zapečené telecí řízky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 100 g Šunka dušená
  • 10 g Petržel - nať
  • 40 g Olej stolní
  • 600 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Chřest sterilovaný
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1152 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 141.1 mg
  • Draslík 1529 mg
  • Vláknina 13010 mg
  • Vitamín A 13010 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.3 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu omyjeme a nakrájíme na 8 menších plátků.

  • 2

    Maso naklepeme, osolíme a zprudka opečeme. Řízky narovnáme na žáruvzdornou pánev a podlijeme tukem od opékání. Na každou porci položíme plátek šunky, na něj plátek sýru, pokapeme máslem a zapékáme v troubě asi 5 minut.

  • 3

    Podáváme s bramborami, obložené zeleninou a ozdobené snítkou petržele.

Komentáře k receptu