Jablečné rohlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 16 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 63.4 mg
- Draslík 292.9 mg
- Vláknina 7889.3 mg
- Vitamín A 7889.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozdrobené droždí smícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme vlažným mlékem. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
-
2
V míse smícháme mouku se špetkou soli, moučkovým cukrem, žloutkem, rozpuštěnou vlahou Herou (nebo máslem) a kváskem. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
-
3
Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Každí díl rozválíme na kulatý plát, který rozkrojíme na 6 stejných dílů. Na širší část každého dílu položíme trochu hrubě nastrouhaných a vymačkaných jablek, pocukrujeme je a ochutíme strouhanou citronovou kůrou. Těsto s náplní stáčíme ke špičce do tvaru rohlíku.
-
4
Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut.