Vegetariánské kari
Suroviny
- 250 g Brambory rané
- 250 g Lilek
- 250 g Mrkev kořen
- 250 g Dýně Hokkaidó
- 200 g Kokos strouhaný
- 150 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Cibule
- 5 ks Chilli paprička zelená
- 10 ks Kari listy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 15 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 223.2 mg
- Vláknina 9055 mg
- Vitamín A 9055 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, brambory i dýni oloupeme a spolu s lilkem nakrájíme na kostky velikosti sousta. Zeleninu zalijeme 500 ml vody a vaříme 25 minut doměkka spolu se solí a kurkumou.
-
2
Jednu chilli papričku necháme vcelku, ostatní nasekáme na jemno.
-
3
Cibuli nakrájíme na jemno.
-
4
Do mixéru dáme čtyři nakrájené chilli papričky, kmín, koriandr, polovinu kokosu, cibuli a rozmixujeme na pastu.
-
5
K měkké zelenině (vodu neslíváme) přidáme připravenou pastu, kari listy a zbylou chilli papričku a 5 minut povaříme.
-
6
Nakonec vmícháme jogurt a ještě minutu povaříme.