Křupavý lilek plněný sýrem a sušeným rajčetem
Suroviny
- 50 g Sýr kozí
- 60 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 100 g Salát ledový
- 20 g Rajčata sušená sterilovaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Lilek
- 1.5 ks Kukuřičné lupínky Natural
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Rajčata
- 3 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Řecký jogurt
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 499.5 mg
- Vláknina 15807.1 mg
- Vitamín A 15807.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého lilku odkrojíme okvětní část se stopkou, nakrájíme z něj 8 plátků silných 1cm. Plátky osolíme a necháme je "vypotit" asi 10-15 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.
-
2
Kukuřičné lupínky dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme najemno. Vzniklou strouhanku dáme do mísy. V druhé misce si vyšleháme vejce s jogurtem. Přírodní kozí sýr a Hermelín pokrájíme po 4 plátkách. Sušené nakládané rajče pokrájíme na tenké proužky.
-
3
Přibližně po 10-15 minutách plátky omyjeme a osušíme. Pak je posypeme pepřem a znovu je osolíme. Na tácek dáme 4 plátky lilku, na něj poklademe plátky kozího sýru a plátky Hermelínu. Sýr posypeme pepřem 4 barev, pokryjeme ho kousky sušeného rajčete, zakryjeme zbývajícími plátky lilku a přitiskneme vše k sobě. Takto připravené 4 řízečky potřeme vajíčkem a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Zajistíme je párátky a poklademe je na plech s pečícím papírem.
-
4
Plech s řízečky vložíme do předehřáté trouby a pečeme je dozlatova přibližně 35-40 minut. Přibližně po 20 minutách pečení řízečky opatrně obrátíme, aby byly stejnoměrně upečené.
-
5
Než se lilek upeče, omyjeme listy salátu, vodu z nich setřepeme a dáme je na talíře. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky a ozdobně je poklademe na listy salátu.
-
6
Upečené lilkové řízečky poklademe na salát a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.