Křupavý lilek plněný sýrem a sušeným rajčetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr kozí
  • 60 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 100 g Salát ledový
  • 20 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Lilek
  • 1.5 ks Kukuřičné lupínky Natural
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Řecký jogurt
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 81 mg
  • Draslík 499.5 mg
  • Vláknina 15807.1 mg
  • Vitamín A 15807.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytého lilku odkrojíme okvětní část se stopkou, nakrájíme z něj 8 plátků silných 1cm. Plátky osolíme a necháme je "vypotit" asi 10-15 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    Kukuřičné lupínky dáme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme najemno. Vzniklou strouhanku dáme do mísy. V druhé misce si vyšleháme vejce s jogurtem. Přírodní kozí sýr a Hermelín pokrájíme po 4 plátkách. Sušené nakládané rajče pokrájíme na tenké proužky.

  • 3

    Přibližně po 10-15 minutách plátky omyjeme a osušíme. Pak je posypeme pepřem a znovu je osolíme. Na tácek dáme 4 plátky lilku, na něj poklademe plátky kozího sýru a plátky Hermelínu. Sýr posypeme pepřem 4 barev, pokryjeme ho kousky sušeného rajčete, zakryjeme zbývajícími plátky lilku a přitiskneme vše k sobě. Takto připravené 4 řízečky potřeme vajíčkem a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Zajistíme je párátky a poklademe je na plech s pečícím papírem.

  • 4

    Plech s řízečky vložíme do předehřáté trouby a pečeme je dozlatova přibližně 35-40 minut. Přibližně po 20 minutách pečení řízečky opatrně obrátíme, aby byly stejnoměrně upečené.

  • 5

    Než se lilek upeče, omyjeme listy salátu, vodu z nich setřepeme a dáme je na talíře. Omytá zralá rajčata rozkrájíme na čtvrtky a ozdobně je poklademe na listy salátu.

  • 6

    Upečené lilkové řízečky poklademe na salát a hned horké servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu