Králičí stehna na paprice s jogurtovou omáčkou
Suroviny
- 250 ml Voda pitná
- 100 ml Jogurt nízkotučný
- 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Pepř černý celý
- 2 ks Králičí stehna
- 3 špetka Paprika mletá pálivá
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Celer - nať
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 468 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 177.5 mg
- Vláknina 1402.4 mg
- Vitamín A 1402.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme hladkou mouku, přidáme k ní sladkou a pálivou mletou papriku. Omytá králičí stehna odblaníme, osušíme, posolíme a obalíme je v připravené mouce.
-
2
V kastrólu si rozehřejeme olej s máslem, na něm stehna z každé strany opečeme dozlatova. Pak je podlijeme vodou, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pod poklicí je pomalu vaříme. Do sáčku na koření dáme bobkový list, nové koření, celý pepř, omytou snítku petrželové a celerové natě. Sáček s kořením vložíme do vody k masu. Maso vaříme přibližně 1 hodinu. Po hodině sáček s kořením vyjmeme.
-
3
Do misky dáme bílý jogurt, přidáme do něj zbylou mouku s paprikou a směs vymícháme dohladka. Zředíme ji 1-2 lžícemi vývaru z masa.
-
4
Když je králičí maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a odložíme do předehřáté mísy. Do vývaru postupně zamícháme jogurt s moukou a za stálého míchání omáčku pomalu povaříme 5-7 minut. Dochutíme ji solí, cukrem a pepřem. Králičí stehna vrátíme do omáčky a odstavíme kastról z plotny. Přibližně po 5 minutách maso dáme na talíře, polijeme je paprikovou omáčkou a podáváme.