Chutný těstovinový salát s Nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Garganelli
  • 160 g Niva
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika červená
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 2 špetka Sůl bylinková
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 185.2 mg
  • Vláknina 12637.2 mg
  • Vitamín A 12637.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci přivedeme k varu 3l vody se solí. Jakmile se začne voda vařit, vysypeme do ní těstoviny (italského tipu) a vaříme je podle návodu al dente, to je o minutu méně, než je v návodu (přibližně 10 minut).

  • 2

    Mezitím si omyjeme papriky, zralá cherry rajčata a lahůdkovou cibulku. Papriky rozkrájíme na poloviny, odstraníme z nich semínka i se žebry, pak je nakrájíme na proužky. Zralá červená a žlutá cherry rajčátka rozkrojíme na poloviny, očištěnou cibulku pokrájíme i s části natě na tenké kroužky. Omyté lístky bazalky posekáme nadrobno.

  • 3

    Uvařené těstoviny scedíme, odkapané dáme do mísy a necháme je vychladnout. Promícháme je s olivovým olejem, přidáme k nim pokrájenou zeleninu, pepř a rozdrobený plísňový sýr. Zlehka vše promícháme a posypeme bazalkou. Podle chuti salát můžeme dosolit. Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu