Chutný těstovinový salát s Nivou
Suroviny
- 500 g Těstoviny Garganelli
- 160 g Niva
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 8 ks Rajčata Cherry
- 2 ks Cibule lahůdková
- 2 špetka Sůl bylinková
- 3 špetka Pepř bílý
- 3 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 12 g
- Sodík 566 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 185.2 mg
- Vláknina 12637.2 mg
- Vitamín A 12637.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci přivedeme k varu 3l vody se solí. Jakmile se začne voda vařit, vysypeme do ní těstoviny (italského tipu) a vaříme je podle návodu al dente, to je o minutu méně, než je v návodu (přibližně 10 minut).
-
2
Mezitím si omyjeme papriky, zralá cherry rajčata a lahůdkovou cibulku. Papriky rozkrájíme na poloviny, odstraníme z nich semínka i se žebry, pak je nakrájíme na proužky. Zralá červená a žlutá cherry rajčátka rozkrojíme na poloviny, očištěnou cibulku pokrájíme i s části natě na tenké kroužky. Omyté lístky bazalky posekáme nadrobno.
-
3
Uvařené těstoviny scedíme, odkapané dáme do mísy a necháme je vychladnout. Promícháme je s olivovým olejem, přidáme k nim pokrájenou zeleninu, pepř a rozdrobený plísňový sýr. Zlehka vše promícháme a posypeme bazalkou. Podle chuti salát můžeme dosolit. Salát podáváme vychlazený.