Maďarské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 40 g Cibule
  • 20 g řepkový olej
  • 200 g Paprika zelená
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Jogurt bílý
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 1456.2 mg
  • Vláknina 18528 mg
  • Vitamín A 18528 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno pokrájíme cibuli a osmažíme ji na oleji. Přisypeme mletou papriku, necháme zpěnit a podlijeme vodou.

  • 2

    Oškrábeme a omyjeme brambory a syrové je přidáme do základu. Ochutíme, dle chuti osolíme a necháme dusit téměř doměkka.

  • 3

    Na kolečka pokrájíme rajčata a papriky a přidáme k bramborám.

  • 4

    Přimícháme jogurt a dodusíme.

Komentáře k receptu