Piniové tolárky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 17 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 34.3 mg
- Vláknina 2134 mg
- Vitamín A 2134 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, nasekanými piniovými oříšky, nakrájeným studeným máslem a se zakysanou smetanou. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu.
-
2
Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší kolečka (průměr asi 4cm.) Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
-
3
Kolečka pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut. Po upečení necháme vychladnout.
-
4
Kolečka po dvou slepujeme k sobě rybízovým želé. Tolárky uložíme těsně vedle sebe a hustě posypeme moučkovým cukrem.