Piniové tolárky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Oříšky piniové
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 6 polévková lžíce Želé rybízové
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 19 mg
  • Draslík 34.3 mg
  • Vláknina 2134 mg
  • Vitamín A 2134 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, nasekanými piniovými oříšky, nakrájeným studeným máslem a se zakysanou smetanou. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší kolečka (průměr asi 4cm.) Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.

  • 3

    Kolečka pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  • 4

    Kolečka po dvou slepujeme k sobě rybízovým želé. Tolárky uložíme těsně vedle sebe a hustě posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu