Flambované krevety se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 44 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 253.3 mg
- Draslík 16.3 mg
- Vláknina 168 mg
- Vitamín A 168 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme máslo a když začne prskat, přidáme očištěné krevety. Mírně je osolíme a opékáme. Když spodní strana krevet zrůžoví, otočíme je a restujeme z druhé strany.
-
2
Krevety přelijeme koňakem, zapálíme a několik vteřin flambujeme, než oheň uhasne.
-
3
Přilijeme smetanu, vzniklou omáčku promícháme a přilijeme do ní trochu vody (nebo vývaru.) Povaříme ještě 1 minutu, aby omáčka získala oranžový nádech.
-
4
Krevety podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.