Pannacotta s karamelovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1021 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 278.6 mg
  • Draslík 1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny rozpustíme v misce s vodou.

  • 2

    V kastrůlku zahříváme smetanu s cukrem a za stálého míchání necháme teplotu vystoupit až na 80°C - ne však víc. Vmícháme připravenou želatinu a necháme ji ve smetaně úplně rozpustit.

  • 3

    Směs nalijeme do formiček nebo do menší formy na chlebíček a necháme 6 hodin v chladničce ztuhnout.

  • 4

    Ztuhlou směs vyklopíme z formiček nebo z fromy (v tom případě ji nakrájíme na plátky) a upravíme na talířky.

  • 5

    Do kastrůlku vsypeme cukr a zvolna rozpouštíme. Přidáme vodu a když karamel začne bublat, přilijeme smetanu. Krém zůstane karamelově zbarvený. Promícháme ještě metličkou a nalijeme na dezert.

Komentáře k receptu