Fazolový guláš s fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 940 g Fazole bílé sterilované
  • 100 g Sýr Feta
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Rajčata sušená
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Kopr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 5.7 mg
  • Draslík 833.1 mg
  • Vláknina 20519.7 mg
  • Vitamín A 20519.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na kousky. Řapíky celeru nakrájíme na jemno. Bylinky nasekáme najemno, fetu rozdrobíme prsty nebo nastrouháme.

  • 2

    Fazole slijeme – ale 200 ml nálevu si schováme.

  • 3

    Do velkého hrnce dáme olej a opékáme cibuli, mrkev a celer doměkka. Zasypeme paprikou a přidáme utřený česnek. Přidáme i fazole i s odloženým nálevem, polovinu množství bylinek, polovinu fety, cukr, protlak, skořici a sušená rajčata.

  • 4

    Povaříme 5 minut, poté přiklopíme a pečeme 40 minut na 180 °C. Pokud je potřeba, podlijeme vodou.

  • 5

    Pečeme ještě 10 minut odlopené. Osolíme a opepříme.

  • 6

    Podáváme posypané zbylými bylinkami a fetou.

Komentáře k receptu