Jehněčí s fazolemi
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
- 800 g Fazole bílé sterilované
- 500 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
- 2 polévková lžíce Kopr
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Sýr Feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 21 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 952 mg
- Vláknina 20050 mg
- Vitamín A 20050 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1193.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1 stroužek česneku utřeme s olejem a solí a potřeme tím jehněčí steaky. Necháme tak 2 hodiny marinovat. Poté smažíme 5 minut z každé strany.
-
2
Cibuli a česnek nakrájené najemno opečeme na oleji doměkka. Přidáme rajčatový protlak, nasekaný kopr, ocet, vývar a fazole a 15 minut povaříme. Dle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Fazole podáváme s jehněčím masem posypané strouhanou fetou.