Houbovo-cizrnový krém
Suroviny
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 50 g Houby sušené
- 200 ml Smetana
- 200 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 3 ks Šalotka
- 2 ks Brambory
- 1 ks Mrkev
- 4 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1510 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 10.5 mg
- Draslík 1500.5 mg
- Vláknina 17642.5 mg
- Vitamín A 17642.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nakrájíme na jemno a smažíme ji na oleji.
-
2
Přidáme nakrájené brambory, mrkev a česnek.
-
3
Po chvíli přidáme i většinu hub a většinu cizrny.
-
4
Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dochutíme kmínem.
-
5
Vaříme 15 minut doměkka.
-
6
Poté rozmixujeme, zalijeme smetanou a povaříme 5 minut.
-
7
Zbylou cizrnu a houby opečeme na másle.
-
8
Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme osmaženou cizrnou a houbami a lžící zakysané smetany.