Houbovo-cizrnový krém

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 50 g Houby sušené
  • 200 ml Smetana
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1510 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 10.5 mg
  • Draslík 1500.5 mg
  • Vláknina 17642.5 mg
  • Vitamín A 17642.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nakrájíme na jemno a smažíme ji na oleji.

  • 2

    Přidáme nakrájené brambory, mrkev a česnek.

  • 3

    Po chvíli přidáme i většinu hub a většinu cizrny.

  • 4

    Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dochutíme kmínem.

  • 5

    Vaříme 15 minut doměkka.

  • 6

    Poté rozmixujeme, zalijeme smetanou a povaříme 5 minut.

  • 7

    Zbylou cizrnu a houby opečeme na másle.

  • 8

    Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme osmaženou cizrnou a houbami a lžící zakysané smetany.

Komentáře k receptu