Tartaletky s houbovým salátem
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Solamyl
- 100 g Žampiony čerstvé
- 7 g Pepř černý mletý
- 70 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr moučka
- 1 ks žloutek
- 2 ks Šalotka
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 16 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 24.7 mg
- Draslík 189.8 mg
- Vláknina 256.3 mg
- Vitamín A 256.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 50 ml vody, máslo, mouku, lžičku soli a cukru a solamyl a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme hodinu odležet v lednici.
-
2
Poté rozválíme a vyplníme jím formičky na tartaletky.
-
3
Necháme půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě.
-
4
Pečeme 8-10 minut na 180 °C.
-
5
Houby a šalotku nakrájíme na jemno a spolu je osmažíme doměkka.
-
6
Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
-
7
Směs navršíme do upečených tartaletek. Podáváme posypené sýrem (můžeme zkusit i plísňový sýr).