Vanilkový krém s ořechy v karamelu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 45 g Cukr třtinový
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 600 ml Smetana
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 135.5 mg
  • Vláknina 2233.3 mg
  • Vitamín A 2233.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu smícháme s bílým cukrem a přidáme semínka z vanilkové lusku i samotný lusk. Přivedeme k varu, poté odstavíme.

  • 2

    Necháme vychladnout poté postupně vmíchám vejce.

  • 3

    Rozdělíme do sklenic, dáme do pekáče a nalijeme vodu do poloviny výšky sklenic.

  • 4

    Pečeme 40 minut na 150 °C.

  • 5

    V pánvi necháme rozpustit třtinový cukr, vmícháme ořechy a obalíme je karamelem.

  • 6

    Ořechy rozdělíme na vychladlý vanilkový krém a zalijeme karamelem.

  • 7

    Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře k receptu