Jehněčí kotletky s ořechovou krustou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Jehněčí hřbet
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 50 g Chléb konzumní
  • 10 g Majoránka
  • 250 ml Smetana
  • 1 ks Tymián
  • 2 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Pastinák
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1056 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 1095.7 mg
  • Vláknina 23850 mg
  • Vitamín A 23850 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pastiňák a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vaříme je ve smetaně do měkka. Poté je rozmixujeme. Přidáme máslo, sůl a pepř.

  • 2

    Na olivovém oleji opečeme celý stroužek česneku a snítku tymiánu.

  • 3

    Jehněčí hřbet vcelku osolíme a opepříme a opékáme ze všech stran (asi 2 minuty jedna strana) na tymiánu.

  • 4

    Ořechy rozmixujeme s chlebem a touto směsí obalíme maso.

  • 5

    Dáme vcelku na plech a pečeme na 180 °C spolu se šalotkou nakrájenou na kolečka asi 8 minut.

  • 6

    Poté naporcujeme a podáváme s pastiňákovým pyré ozdobené čerstvou majoránkou.

Komentáře k receptu