Jehněčí kotletky s ořechovou krustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1056 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 77 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 1095.7 mg
- Vláknina 23850 mg
- Vitamín A 23850 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pastiňák a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vaříme je ve smetaně do měkka. Poté je rozmixujeme. Přidáme máslo, sůl a pepř.
-
2
Na olivovém oleji opečeme celý stroužek česneku a snítku tymiánu.
-
3
Jehněčí hřbet vcelku osolíme a opepříme a opékáme ze všech stran (asi 2 minuty jedna strana) na tymiánu.
-
4
Ořechy rozmixujeme s chlebem a touto směsí obalíme maso.
-
5
Dáme vcelku na plech a pečeme na 180 °C spolu se šalotkou nakrájenou na kolečka asi 8 minut.
-
6
Poté naporcujeme a podáváme s pastiňákovým pyré ozdobené čerstvou majoránkou.