Broskvový krém s jahodami
Suroviny
- 210 g Broskve
- 25 g Cukr moučka
- 140 g Broskve
- 25 g Cukr moučka
- 115 g Jahody
- 125 ml Smetana na šlehání
- 1 kávová lžička Želatina
- 1 kávová lžička Želatina
- 1 ks Citrony
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Želatina
- 0.5 polévková lžíce Cukr moučka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 36.3 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želatinu dáme do sklenice, zalijeme 3 lžícemi vody a necháme ji rozpustit. Omyté a oloupané broskve nakrájíme na tenké proužky a odložíme je do misky.
-
2
Připravíme si broskvové pyré: Do rendlíku dáme cukr, šťávu z malého citrónu a 200g pokrájených broskví. Vše za stálého míchání přivedeme k varu, poté přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny. Mícháme, až se vše dobře spojí. Rendlík odstavíme z plotny a vzniklé pyré necháme vychladnout v lednici. Po vychladnutí pyré rozdělíme do připravených pohárů.
-
3
Příprava krému: v mixéru rozmixujeme 130g pokrájených broskví s moučkovým cukrem. Směs dáme na rendlík a za stálého míchání přivedeme k varu. přidáme 1/2 lžíce rozpuštěné želatiny a při mírnější teplotě stále mícháme. Až směs začne tuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu. Krém rozdělíme do pohárů na broskvové pyré.
-
4
Jahody s cukrem rozmixujeme, dáme je do rendlíku a přivedeme k varu. Jakmile začnou bublat, přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny, promícháme a odstavíme z plotny. Když jahodová želatina vychladne, nalijeme ji na broskvový krém. Takto připravené poháry dáme vychladit do lednice asi na 2 hodiny.