Žloutkový krém se sněhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Cukr moučka
  • 350 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 83 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 128.5 mg
  • Draslík 43.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 362.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrólku nalijeme mléko, přidáme 1/2 vanilkového lusku a pomalu vaříme asi 2-3 minuty. Pak mléko odstavíme z plotny a vyjmeme vanilkový lusk.

  • 2

    Do většího hrnce nalijeme asi 1-2 l vody, kterou přivedeme k varu. Vaječné žloutky v misce vyšleháme s 75g cukru do husté pěny. Poté do pěny pomalu, za stálého míchání, přiléváme mléko. Misku s pěnou vložíme do vodní lázně, (voda nesmí prudce vřít). Pěnu stále mícháme a vaříme do zhoustnutí přibližně 5 minut. Ve vzniklém krému se nesmí vytvořit hrudky. Hotovým krémem naplníme misky a necháme ho vychladnout.

  • 3

    Bílky se 40g cukru a špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Pak sníh vložíme do mikrovlné trouby a zapneme ji na 45 sekund na 1000W.

  • 4

    Krém v miskách ozdobíme sněhem, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Komentáře k receptu