Žloutkový krém se sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 5 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 128.5 mg
- Draslík 43.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 362.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrólku nalijeme mléko, přidáme 1/2 vanilkového lusku a pomalu vaříme asi 2-3 minuty. Pak mléko odstavíme z plotny a vyjmeme vanilkový lusk.
-
2
Do většího hrnce nalijeme asi 1-2 l vody, kterou přivedeme k varu. Vaječné žloutky v misce vyšleháme s 75g cukru do husté pěny. Poté do pěny pomalu, za stálého míchání, přiléváme mléko. Misku s pěnou vložíme do vodní lázně, (voda nesmí prudce vřít). Pěnu stále mícháme a vaříme do zhoustnutí přibližně 5 minut. Ve vzniklém krému se nesmí vytvořit hrudky. Hotovým krémem naplníme misky a necháme ho vychladnout.
-
3
Bílky se 40g cukru a špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Pak sníh vložíme do mikrovlné trouby a zapneme ji na 45 sekund na 1000W.
-
4
Krém v miskách ozdobíme sněhem, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.