Švestky plněné marcipánem II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 7 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 119.8 mg
- Vláknina 787 mg
- Vitamín A 787 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr se žloutky utřeme do pěny, vmícháme máslo a mouku, zalijeme vroucím mlékem a za stálého míchání zahříváme, až marcipán zhoustne a začne se oddělovat od stěn nádoby.
-
2
Vmícháme mandle, necháme vychladnout a pak jej rozdělíme na 12 přibližně stejných kousků. Okapané švestky opatrně na špičce nařízneme a vyjmeme pecky.
-
3
Místo nich do švestek natlačíme marcipán a pak je vložíme do kastrůlku, kde jsme svařili víno s cukrem, skořicí a plátky citronu.
-
4
Vše ještě krátce povaříme, švestky vyjmeme a rozdělíme do misek, nakonec je přelijeme ještě horkým ochuceným vínem.