Bagety zapečené s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1171 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 318.8 mg
- Vláknina 7387.5 mg
- Vitamín A 7387.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bagety šikmo nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr krájíme na hobliny. V misce promícháme olej s česnekem a pod fólií necháme alespoň hodinu louhovat. Rajčatovou omáčku lehce prohřejeme. Plátky bagety potřeme z obou stran olejem s česnekem.
-
2
Gril (případně troubu) předehřejeme na nejvyšší teplotu, na plechu v něm z obou stran opečeme plátky bagety do zlatova. Horké opečené bagety opět z obou stran potřeme olejem s česnekem, na plátky rozdělíme hustou rajčatovou omáčku, poklademe hoblinkami sýra a hned podáváme.